Mainos
Mainos

Helsingin päästöt pienentyneet, ilmanlaatu ongelma

Viime vuonna Helsingin aiheuttama orgaanisten aineiden kuormitus Suomenlahteen väheni edellisvuodesta lähes 40 prosenttia. Sen sijaan ilman hiukkaspitoisuuksien ja typpioksidin raja-arvot ylittyivät useita kymmeniä kertoja.

Helsingin jätevesikuormitus ja energiantuotannon päästöt ovat pienentyneet, kertoo tuore Helsingin kaupungin ympäristöraportti. Sen sijaan paikallinen ilmanlaatu on yhä ongelma.

EU:n asettamat hiukkaspitoisuuksien ja typpioksidin raja-arvot ylittyivät viime vuonna kaupungissa useita kymmeniä kertoja.

Kaupungin jätevedenpuhdistus taas tehostui selvästi Viikinmäen jätevedenpuhdistamon vuonna 2004 valmistuneiden parannustöiden jälkeen. Viime vuonna Helsingin aiheuttama orgaanisten aineiden kuormitus Suomenlahteen väheni edellisvuodesta lähes 40 prosenttia ja typpi- sekä fosforikuormat lähes 30 prosenttia. Myös kasvihuonekaasujen päästöt vähenivät hieman.

Kokonaisuudessaan päästöt olivat vuonna 2005 viisi prosenttia pienemmät kuin vuonna 1990. Päästöt kuitenkin vaihtelevat paljon vuosittain. Niihin vaikuttaa muun muassa talven kylmyys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot