Mainos
Mainos

Helsingin perheissä suuret tuloerot

Helsinkiläisissä lapsiperheissä on muuta maata enemmän sekä erittäin hyvätuloisia että erittäin huonotuloisia perheitä.

Pienituloiseksi lapsiperheeksi määritellään alle 20 tuhatta euroa vuodessa ansaitsevat lapsiperheet, joita on muualla maassa 6 prosenttia, mutta Helsingissä 8,5 prosenttia perheistä.

Suurituloisia lapsiperheitä, eli yli 80 tuhatta euroa vuodessa ansaitsevia, on Helsingissä reilusti enemmän kuin muualla Suomessa. Keskimäärin Suomen lapsiperheistä 15 prosenttia on suurituloisia, Helsingin lapsiperheistä peräti 27 prosenttia.

Joka kymmenes lapsi vieraskielinen

Jo joka kymmenes lapsi Helsingissä puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Vieraista kielistä puhutuimpia ovat somali, venäjä, arabia ja viro. Helsingissä asuu kolme kertaa enemmän vieraskielisiä lapsia kuin Espoossa tai Vantaalla.

Vuonna 2025 ennustetaan, että useampi kuin joka kuudes helsinkiläislapsi on vieraskielinen. Jo nyt joillakin Helsingin alueilla joka kolmas lapsista on maahanmuuttajataustainen.

Tilastotiedot käyvät ilmi Helsingin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmasta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot