Mainos
Mainos

Helsingin piispa: Homosuhteille ei avioasemaa

Piispa Huovinen ei antaisi samaa sukupuolta oleville avioliiton kaltaista asemaa.

Piispa Eero Huovinen

Helsingin piispa Eero Huovinen on huolissaan siitä, kuinka samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistaminen vaikuttaisi asenteisiin. Piispan mukaan tuoreesta lakiehdotuksesta voi saada kuvan, että virallistettu parisuhde tulisi valtioneuvoston tavoitteesta huolimatta rinnastumaan avioliittoon.

-Perinteisen avioliiton erityisasema ei merkitse poikkeavien elämäntapojen syrjimistä tai homoseksuaalien oikeuksien loukkaamista, totesi piispa. Huovinen esitti tänään näkemyksensä lakiehdotuksesta eduskunnan lakivaliokunnalle.

Piispan mukaan vähemmistöä koskevien epäkohtien korjaaminen pitäisi toteuttaa toisella tavalla kuin rinnastuksilla avioliittolakiin. Vaikka virallistaminen koskisi harvoja ihmisiä, se olisi asennevaikutuksiltaan ja symboliarvoltaan merkittävä siirto, Huovinen arvioi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot