Mainos
Mainos

Helsingin Pisara-radan suurimmat ongelmat Alppipuisto ja Eläintarha

Uudenmaan ELY-keskus pitää Pisara-radan ympäristövaikutusten arviointia riittävänä ja esitettyjä vaihtoehtoja toteuttamiskelpoisina.

ELY-keskuksen saamissa mielipiteissä kiinnitettiin kuitenkin erityisesti huomiota Alppipuiston ja Eläintarhan tunneliaukkojen haitallisiin vaikutuksiin.

Jatkosuunnittelussa on ELY-keskuksen mielestä hankittava tarkempaa tietoa muun muassa tunnelialueen pohjaveden laadusta sekä kiinnitettävä tarkemmin huomiota työmaan räjähdysaineiden ja polttoaineiden jakelupisteiden sijoittamiseen.

Tavoitteena junien läpiajo keskustan ali

Pisara-rata mahdollistaisi junien läpiajon Helsingin keskustan ali. Maanalainen reitti kulkisi Pasilasta Hakaniemen, keskustan ja Töölön kautta takaisin Pasilaan. Ympäristövaikutusten arvioinnissa on tutkittu kolmea vaihtoehtoa, joissa asemien määrät ja paikat vaihtelevat.

Pisaran suunnittelusta vastaavat Liikennevirasto ja Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto. Jos hanke päätetään toteuttaa ja rahoitus varmistuu, rata voi olla käytössä noin kymmenen vuoden kuluttua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme