Mainos
Mainos

Helsingin poliisi ei lämpene naapurivahdeille

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen ei yhdy poliisiylijohtaja Mikko Paateron ajatukseen ns. naapurivahtien partioinnista poliisin apuna. Riikosen mielestä ihmisten turvallisuudesta huolehtimista ei voi ulkoistaa vapaaehtoisille.

– Viranomaisista poliisilla on erityinen tehtävä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on osaavien ammattilaisten tehtävä, sanoo poliisikomentaja Riikonen tiedotteessaan.

Riikosen mukaan ihmisten turvallisuuteen voidaan parhaiten vaikuttaa monen eri toimijan yhteistyöllä, mutta avainsana on ammattitaito.

– Poliisitehtävät eivät ole useinkaan yksinkertaisia, vaan tilanne voi muuttua yllättäen helposta hyvinkin vaativaksi. Silloin kun tilanne muuttuu nopeasti, mitataan henkilön kykyä selviytyä niin taidollisesti, teknisesti kuin lainsäädännöllisestikin. Meillä ei ole olemassa mitään sellaista järjestelmää, joka voitaisiin edes kuvitella otettavan näihin tehtäviin ilman kohtuullisen pitkää koulutusta.

Riikosen mukaan poliisilla on olemassa olevia hyviä yhteistoimintamalleja eri viranomaisten ja kaupunkien kesken, joten kaikkia muualta tulevia malleja ei kannata yrittää sovittaa meidän olosuhteisiimme.

– Esimerkiksi Helsingin poliisilaitos tekee tiivistä yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa mm. kartoittamalla säännöllisin väliajoin rikosten, häiriökäyttäytymisen ja ilkivallan ilmenemistä. Poliisilla on lisäksi varsin toimiva ja uusi lainsäädäntö yhteistyöstä poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen kesken, joten sieltä tulee lainsäädännöllinen tuki laajallekin viranomaisyhteistoiminnalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot