Mainos
Mainos

Helsingin poliisi tutkii suolaliuosturmia

Alkuviikon aikana eri puolilla Helsinkiä tapahtui useita onnettomuuksia, joiden epäillään johtuneen teille katupölyn sitomiseksi levitetystä suolaliuoksesta.

Helsingin poliisi on ottanut tutkintaan jo viidennen liukasteluturman, jonka epäillään johtuneen tielle levitetystä suolaliuoksesta.

Rikoskomisario Petri Juvonen sanoo, että poliisi epäilee tien pitäjää liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

- Näitä suolauksia on järjestänyt Helsingin kaupungin rakennusvirasto.

Juvonen korostaa, ettei kuvio ole kuitenkaan näin yksinkertainen. Poliisi ei pysty suoralta kädeltä täysin varmasti nimeämään kaikkia mahdollisia epäiltyjä henkilöitä tai yksiköitä.

- Kysymyksessä on ympäristönsuojeluasia, koska suolaliuoksia on ajettu tielle pölyämisen takia. Tässä vaiheessa en osaa sanoa, ketkä kaikki ovat olleet osallisia. Suolaaminen ja määräykset pölynsidonta-asioista perustuvat ympäristölakiin.

Oikeudellinen vastuukin voi olla Juvosen mukaan vaikea määritellä.

Kolme motoristia nurin liukkaalla

Kaupungin rakennusviraston mukaan liukkaus saattoi johtua liian väkevästä kalsiumkloridiliuoksesta. Poliisi kielsi tiistaina suolaliuoksen käytön. Rakennusvirasto kuitenkin sopi poliisin kanssa, että liuosta käytetään, jos katupölyn määrä nousee korkeaksi.

Liukasteluonnettomuuksia sattui alkuviikosta Helsingin Vallilan, Kallion ja Suutarilan kaupunginosissa. Poliisi tutkii yhteensä viittä tapausta, joissa kolmessa nurin meni liukkaalla ajanut motoristi. Kahdessa kolaroinnissa rytisi autoilijoiden pelti. Toisessa jutussa oli kyse peräänajosta, toisessa puolestaan auto riistäytyi kuljettajan käsistä ja osui seinään. Yksikään onnettomuuksista ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kalsiumkloridiliuosta on käytetty Helsingin kaduilla jo viiden vuoden ajan. Testien mukaan liuoksen aiheuttama liukkaus kasvaa selvästi, kun kalsiumkloridin pitoisuus ylittää 15 prosenttia.

Rakennusvirasto on suosittanut, että kaduille levitettävän liuoksen pitoisuus olisi 5-10 prosenttia. Nyt liuos oli kuitenkin paikoin 15-20-prosenttista. Tapauksen vuoksi rakennusvirasto tiukensi kalsiumkloridin annostelua ja työn valvontaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme