Mainos
Mainos

Helsingin poliitikot lupaavat 5 000 asuntoa vuodessa

Uusista asunnoista aiotaan rakentaa keskimäärin 75-neliöisiä.

Helsinkiin aiotaan rakentaa seuraavien kymmenen vuoden aikana keskimäärin 5 000 asuntoa vuodessa. Näin ainakin, jos kaupunginhallituksen poliittisten ryhmien lauantaina hyväksymä asunto-ohjelma toteutuu.

Vuoteen 2017 ulottuvan ohjelman mukaan viidenneksen asunnoista pitäisi olla valtion tukemia vuokra-asuntoja ja toisen viidenneksen uudentyyppisiä, vähintään 20 vuotta vuokra-asuntoina käytettäviä huoneistoja. Uudistuotannosta Hitas-asuntoja olisi niin ikään viidennes. Loput kaksi viidennestä olisivat vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja.

Vuokra-asuntoja lukuunottamatta uusista asunnoista aiotaan rakentaa keskimäärin 75-neliöisiä.

Helsingin lautakunnat suhtautuivat nyt hyväksyttyyn ohjelmaan syksyn lausuntokierroksella varsin epäilevästi, sillä sen tavoite on kunnianhimoinen.

Viime vuosina pääkaupungissa on jääty kauas 5000 asunnon vuosituotannosta. Esimerkiksi toissa vuoden tavoitteena oli rakentaa 3500 asuntoa, mutta valmiita koteja kohosi lopulta vain alle 2300.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme