Mainos
Mainos

Helsingin syväväylä ministeriön ykköskohde

Vuosaaren suursatama Helsingissä on ykköskohde, johon liikenne- ja viestintäministeriö haluaa sijoittaa valtion väylärahoja jo ensi vuonna. Sen jälkeen on vuorossa myös kolme muuta väyläkohdetta.

Yhdentoista metrin syvyinen, lähivuosina valmistuva laivareitti johtaa Helsingin Vuosaareen suunniteltuun suursatamaan. Vesitien kustannusarvio on 16,8 miljoonaa euroa. Tie-ja ratayhteydet mukaan lukien summa on lähes parisataa miljoonaa euroa. Eduskunnassa on kuitenkin esiintynyt arvostelua valtion satsauksista Helsinkiin.

Tänään valmistunut väyläohjelma ei lupaa sisävesille juuri mitään. Ainoa mahdollinen sisävesikohde on Savon kanava ja sen luomat matkailumahdollisuudet. Kanava avaisi veneily- ja rahtireitin Saimaalta Päijänteelle. Lisäksi Kymenlaaksossa on oma aluehanke, joka jatkaa reittiä Kuusankoskelle asti. Ministeriön väyläsuunnitelmaan hanke ei kuitenkaan vielä päässyt.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.4.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme