Mainos
Mainos

Helsingin tuomiokirkossa rukoiltiin Aasian uhrien puolesta

Helsingin tuomiokirkkoon kerääntyi kymmeniä ihmisiä rukoilemaan Aasian katastrofin uhrien puolesta. Puoliltapäivin pidetyn rukoushetken toimittivat tuomiokirkkoseurakunnan papit ja kirkkomuusikot vt.kirkkoherra Olli Hallikaisen johdolla.

Hallikainen totesi, että luonnonkatastrofi on järkyttänyt ihmisiä. Rukouksessa muistettiin uhreja, loukkaantuneita ja vielä kadoksissa olevia. Myös omaisten puolesta rukoiltiin, sillä Hallikaisen sanoin he tarvitsevat voimia epätietoisuuden ja pelon keskellä.

Rukoushetken päätteeksi papit kättelivät kirkosta lähtevät. Moni käytti hyväkseen tilaisuutta tavata pappeja rukoushetken jälkeen henkilökohtaista keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Tuomiokirkossa olijat saivat terveiset myös Thaimaasta piispa Eero Huoviselta. Bangkokissa lomalla ollut Huovinen on matkustanut Suomen lähetysseuran paikallisten työntekijöitten kanssa tuhoalueella. Siellä hän auttaa sairaaloissa ja evakuoitujen keskuudessa.

Kirkkoon tuli rukoilemaan myös helsinkiläinen Kaisa Aitlahti. Hän pohti, että suuri suru koskettaa monta kansakuntaa. Tässä vaiheessa on vaikea tehdä muuta kuin rukoilla.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 28.12.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme