Mainos
Mainos

Helsingin vanha keskusta herätetään henkiin

Helsingin vanha keskusta eli niin kutsuttu torikortteli herätetään henkiin keväällä. Senaatintorin vieressä sijaitsevan korttelin remontti aloitettiin pari vuotta sitten. Remontin ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua toukokuussa.

Historialliseen kortteliin on tulossa muun muassa ravintoloita ja nuorten suunnittelijoiden design-liikkeitä. Muun muassa Tiia Vanhatapio ja Lumi avaavat liikkeet uudessa kauppiaskorttelissa.

Uudistuksen tarkoituksena on elävöittää keskustaa ja virastoaluetta.

- Tämä on ennen ollut Helsingin keskusta ja tässä on toiminut aikoinaan kauppiaskortteli. Viimeiset 60 vuotta kortteli on ollut hallintoaluetta, mutta nyt se on tarkoitus herättää henkiin, kertoo Helsingin Leijona oy:n kehittämis- ja kauppapaikkajohtaja Kari Tohmo.

Korttelissa on toiminut aikoinaan muun muassa Stockmann vuoteen 1930 asti. Myöhemmin siinä on toiminut myös poliisilaitos.

- Kortteli on siitä erikoinen, että se on kaupungin omistama. Kaupungilla on intressi kehittää tätä nyt ja tulevina vuosina, Tohmo kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme