Mainos
Mainos

Helsingin vanhuksille tulossa omia leikkipuistoja

Ikäihmisille pitäisi rakentaa omia leikkipuistoja, ehdottaa Helsingin kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara. Hän on tehnyt asiasta talousarvioaloitteen.

Asko-Seljavaara ehdottaa, että nykyisiin leikkipuistoihin hankittaisiin ikäihmisille sopivia laitteita, tai heille rakennettaisiin kokonaan omia leikkipuistoja. Keski-Euroopassa tällaisia vanhusten leikkipuistoja jo on.

Kesällä vanhuksille kokeillaan liikuntapuistotoimintaa Etelä-Haagassa Riistavuoren vanhustenkeskuksessa. Siellä ikäihmiset voivat muun muassa pelata petankkia ja shakkia sekä harjoittaaa tasapainoaistiaan kävelemällä riippusillalla. Riistavuoren kokeilun jälkeen toimintaa mahdollisesti laajennetaan, mikäli kokemukset ovat olleet hyviä.

Sosiaalilautakunta käsittelee Asko-Seljavaaran aloitetta ensi viikon tiistaina.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot