Mainos
Mainos

Helsingin vihreät: Paviaanit eivät ole kulutushyödyke

Ryhmä sanoo kannanotossaan, että apinoiden lopettaminen on epäeettinen ratkaisu.

Helsingin kaupunginhallituksen vihreä ryhmä haluaa etsiä vaihtoehtoja Korkeasaaren paviaanien lopettamiselle. He muistuttavat, etteivät eläimet ole kulutushyödyke, josta voidaan luopua kevein perustein.

Ryhmä sanoo kannanotossaan, että apinoiden lopettaminen on epäeettinen ratkaisu. Onko niin, että Korkeasaaresta ei löydy mitään sijoituspaikkaa remontin ajaksi, he kyselevät.

Vihreät kammoksuvat ajatusta Korkeasaaresta kertakäyttökulttuurin paikkana. He muistuvat, että eläinten pidon eläintarhassa on täytettävä muitakin kriteerejä kuin viihdyttäminen. Toiminnan on perustuttava myös lajien säilymiseen ja suojelemiseen.

Vihreät tähdentävät Korkeasaaren eläintarhan kasvatuksellista merkitystä.

- Minkälaista mallia eläintenpidosta nyt annetaan, jos paviaanit lopetetaan, koska tilat ovat huonot ja tilalle halutaan lauma, jota voidaan pitää esillä ympärivuotisesti, he kyselevät.

Kaupunginhallitus keskusteli tänään paljon julkisuutta saaneesta paviaanikysymyksestä, vaikka se ei varsinaisella listalla ollutkaan. Aiheesta käytettiin muutama puheenvuoro, ja keskustelua jouduttiin hieman rajoittamaankin.

Vihreän ryhmän varapuheenjohtaja Sanna Hellström kertoi, että osa hallitusryhmistä oli jopa hiukan harmistunut, että tällainen asia on julkisuudessa. Hellströmin näkemyksen mukaan poliitikkojen on kuitenkin keskusteltava siitä, mikä kiinnostaa muitakin kansalaisia.

Viime yönä paviaanilauma vielä kuitenkin kasvoi, kun Korkeasaaressa syntyi pieni paviaaninpoikainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme