Mainos
Mainos

Helsingin Viikkiin tulee ekoasuinalue

Helsingin Viikin kaupunginosaan tulee ekologinen asuinalue noin 1700 asukkaalle. Kyseessä on ensimmäinen laaja kaupunkimaisen ekologisen rakentamisen kokeilualue Suomessa.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopulla. Asuntojen lisäksi Viikkiin on tulossa koulu, kaksi päiväkotia sekä liike- ja harrastustiloja. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään kaupunkisuunnittelulautakunnan suunnitelman ja tarpeelliset asemakaavan muutokset. Uusi asuinalue rakennetaan Talonpojantien tuntumaan Latokartanon ylioppilaskylän itäpuolelle. Ylioppilaskylässä asuu nykyisellään noin 1200 henkilöä.

Alue on tarkoitus rakentaa siten, että rakennetut osat ja kasvillisuus vuorottelevat sormimaisesti. Keskeisiä julkisia tiloja ovat pihakadut, joilla autojen tulee liikkua jalankulkuvauhtia. Viheralueilla taas on tilaa komposteille, viljelypalstoille ja kasvihuoneille. Pysäköintipaikkojen määrää pyritään rajoittamaan esimerkiksi siten, että osa asunnoista voidaan myydä tai vuokrata ilman autopaikkoja. Viikin joukkoliikenneyhteydet ovat nykyisin melko vaatimattomat, mutta suunnitelman mukaan niitä parannettaisiin väkimäärän kasvun myötä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme