Mainos
Mainos

Helsingin yliopisto putosi maailman parhaiden listalla

Suomalaisyliopistoista vain Helsingin yliopisto on päässyt maailman 200 parhaan yliopiston joukkoon brittilehden tämänvuotisessa paremmuusvertailussa.

Helsingin yliopisto on The Times Higher Education -lehden laatimalla listalla sijalla 107, kun viime vuonna sijoitus oli 91:s.

Listan ykkösenä on viimevuotiseen tapaan yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto. Toisena on brittiläinen Cambridgen yliopisto ja kolmantena yhdysvaltalainen Yalen yliopisto.

Pohjoismaiden parhaaksi arvostetaan Kööpenhaminan yliopisto, joka on sijalla 51. Pohjoismaalaisista yliopistoista Helsingin yliopiston edelle kiilaavat myös tanskalainen Århusin yliopisto (63:s), ruotsalaiset Lundin yliopisto (67:s) ja Uppsalan yliopisto (75:s) sekä Oslon yliopisto (101:s).

Lehti julkisti listan nyt kuudetta kertaa. Brittilehti julkistaa 400 parhaan yliopiston sijoitukset huomenna.

STT:n saamien tietojen mukaan 400 parhaan joukkoon mahtuvat Teknillinen korkeakoulu (TKK), Turun yliopisto, Kuopion yliopisto sekä Oulun yliopisto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme