Mainos
Mainos

Helsingin yliopisto rikkoi tasa-arvolakia

Helsingin yliopisto joutuu maksamaan vajaan 52 000 markan hyvityksen tasa-arvolain rikkomisesta naiselle, joka sivuutettiin fonetiikan laitoksen esimiehen valinnassa. Lisäksi Helsingin käräjäoikeus määräsi yliopiston maksamaan naisen 62 000 markan oikeudenkäyntikulut.

Yliopiston humanistinen tiedekunta valitsi toissa keväänä fonetiikan laitoksen esimieheksi ja va. professoriksi miehen, jolla oli filosofian lisensiaatin tutkinto. Naishakija oli filosofian tohtori. Nainen oli tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen lausunnon mukaan ansioituneempi hakija. Helsingin yliopisto perusteli miehen valitsemista muun muassa siten, että hän osallistui naista aktiivisemmin laitoksen kehittämiseen ja kansainväliseen toimintaan.

Lisäksi väitettiin, ettei naishakija tule muun henkilökunnan kanssa toimeen. Oikeus ei löytänyt näistä näyttöä. Nainen oli vaatinut myös vahingonkorvausta menetystä palkasta, mutta oikeus hylkäsi vaatimuksen. Nainen aikoo viedä jutun tältä osin Helsingin hovioikeuden käsiteltäväksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme