Mainos
Mainos

Helsingin yliopistolla valtaus jatkunut yön

Helsingin yliopiston hallintorakennuksen valtaus jatkuu edelleen. Rakennuksessa on noin 70 henkilöä.

Valtauksen opiskelijatiedottajien Ilari Aulan ja Ilpo Puhakan mukaan eilen mieltään osoittaneet yliopistolaiset ovat yön aikana päättäneet työryhmien pohdinnat ja siirtyneet vapaalle.Yhteyttä on pidetty muihin yliopistokaupunkeihin verkon välityksellä.

Aulan ja Puhakan mukaan hallintorakennukselle kokoontuneet yliopistolaiset pitävät eilisen tapahtumia kokonaisuutena hyvin onnistuneina. Hallituksen ja erityisesti opetusministerin kannanotot ovat saaneet lähinnä huvittuneen vastaanoton.

Toiminta jatkuu eileisen jälkeen aiempaa monipuolisempana. Ensi viikolla alkavat muun muassa tv-mainosten työstäminen. Lex Nokian vastakampanjan taustahenkilöitä on mukana myös yliopistolakikampanjoinnissa. Lisäksi sivistysvaliokunnan jäseniin aiotaan olla yhteydessä.

Vaikka eilisen tapahtumat profiloituivat enemmän opiskelijoiden liikkeeksi, henkilökunta on selvästi aktivoitunut. Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto ovat julkaisseet selvästi aiempaa radikaalimman kannaoton, jossa ne ilmaisevat selvästi pettymyksensä lain valmisteluun.

Solidaarisuuden osoituksia Helsingin mielenosoituksille on kertynyt muiden yliopistokaupunkien lisäksi New Yorkista. Myös New Yorkin yliopiston opiskelijat valtaavat tällä hetkellä rakennusta mielenilmauksena yliopistojen viime aikaista kehitystä vastaan. Suomen mielenilmauksista on levinnyt sana myös Moskovaan ja Novaja Gazetan toimittaja kävi rakennuksessa haastattelemassa valtaajia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme