Mainos
Mainos

Helsingissä joka toisessa pikaruokaravintolassa porisee huonolaatuinen rasva

Uppopaistorasvojen laaduissa on isoja eroja. Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvitti viime vuonna helsinkiläisissä leipomoissa sekä ruoka- että pikaruokaravintoloissa käytettyjen uppopaistorasvojen kemiallista laatua ja vertasi tuloksia aiempiin vuosiin.

Lähes puolet pikaruokaravintoloissa käytetyistä uppopaistorasvoista oli huonolaatuista, leipomoissa ja ruokaravintoloissa tilanne oli parempi.

Tutkimuksessa oli 16 leipomoa, 18 pikaruokaravintolaa ja 17 ruokaravintolaa.

Uppopaistorasvanäytteistä 71 prosenttia luokiteltiin laadultaan kelpaaviksi ja 29 prosenttia kelpaamattomiksi.

Syynä heikentyneisiin tuloksiin saattaa olla se, että kasviöljyjä ei vaihdeta riittävän usein kokonaan uuteen, vaan uutta rasvaa lisätään vanhan joukkoon. Uppopaistorasvan laadun seuranta ei näytä toimivan riittävän hyvin omavalvonnassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot