Mainos
Mainos

Helsingissä juodaan Suomen halvinta vettä

Kaupunkilainen saa maksaa kovin erilaisia summia vedestään eri puolilla Suomea. Sanomalehti Keskisuomalaisen teettämässä vertailussa ilmenee, että Jyväskylässä vettä saa läträtä jopa 50 prosenttia kalliimmalla kuin halvimpien vesimaksujen Helsingissä.

Vesi- ja viemärilaitosmaksut ovat jyväskyläläisessä omakotitalossa peräti 56 prosenttia korkeammat helsinkiläiseen omakotitaloon verrattuna. Euroissa se tarkoittaa, että Jyväskylän Energian asiakkaan vesilasku on vuodessa keskimäärin noin 70 euroa suurempi kuin Helsingin Veden asiakkaan.

Muita omakotiasujalle kalliita kaupunkeja ovat Kuopio, Pori ja Lahti. Kerrostaloasujan postiluukusta kolahtaa kallein lasku Jyväskylän lisäksi Porissa, Espoossa ja Vantaalla.

Jyväskylän veteen kohdistuu edelleen hintapaineita. Kun Jyväskylän maalaiskunta ja Korpilahti yhdistyvät kaupunkiin, vesimaksut saattavat nousta vielä kymmenen prosenttia.

Vertailun toteutti Keskisuomalaiselle Vesi- ja viemärilaitosyhdistys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme