Mainos
Mainos

Helsingissä kännykköihin ja sähköpyöriin saa virtaa aurinkopaneelipenkeistä – vastaavia ei ole muualla Suomessa

Suomen yksi suurimmista energia-alan yrityksistä toi Helsinkiin viisi aurinkopaneelipenkkiä, joissa voi ladata sähköpyörän tai mobiililaitteen. Vastaavia ei ole muualla Suomessa.

Helenin kaksi aurinkopenkkiä sijoitetaan Teurastamolle, kaksi Kalasataman Parrulaiturille ja yksi Allas Sea Poolin eteen Kauppatorille.

Penkissä voi ladata laitettaan silloinkin, kun aurinko ei paista, sillä aurinkopaneelin tuottama sähkö varastoituu penkissä olevaan akkuun. Penkissä on USB-pistokkeita ja sähköpistokkeita.

FAKTA

Aurinkopenkin malli: Ecotap Solar Bench

Aurinkopaneelin teho: noin 250 Wp (wattipiikkiä)

Akun koko: noin 230 Ah (ampeerituntia)

Penkin paino: 800 kg

– Kalasatama valikoitui yhdeksi paikaksi penkeille, sillä alue on älykkään kaupungin keulakuva, missä pilotoidaan yhdessä kaupunkilasten kanssa asumista helpottavia ja elämän laatua parantavia älykkäitä ratkaisuja, kertoo projektipäällikkö Kristiina Siilin Helenistä.

Penkit ovat osa Euroopan unionin hanketta

Aurinkopenkkien mahdollistajia ovat Helenin Ympäristöpenni-asiakkaat. Ympäristöpenni-tuotteen tavoite on kohdentaa varoja erityisesti aurinko- ja tuulivoiman lisärakentamiseen.

Penkit ovat myös osa EU:n mySMARTLife-hanketta, jonka tavoitteena on tukea kaupunkilaisten puhtaampaa liikkuvuutta.

Lue myös neljästä materiaalista, joiden käyttöä vähentämällä voit suojella ympäristöä.

Tutkija varoitti ihmiskuntaa tuhosta Peter Nymanin haastattelussa

Korjaus 16. kesäkuuta kello 15.15: Aiemmin jutussa mainittiin, että penkeissä on vain USB-pistokkeita. Niissä on myös sähköpistokkeita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme