Mainos
Mainos

Helsingissä mielenosoitus ihmisoikeuspuolustajan murhan johdosta

Amnestyn Suomen osasto, Suomen PEN, Suomen Rauhanpuolustajat ja Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi aikovat järjestivät tänään mielenosoituksen venäläisen ihmisoikeuspuolustajan Natalia Estemirovan murhan takia.

Mielenosoituksessa vaaditaan Venäjän viranomaisia tutkimaan Estemirovan ja muiden ihmisoikeuspuolustajien murhat nopeasti ja perusteellisesti ja saattamaan syylliset oikeuden eteen.

Venäjällä tapahtuneiden ihmisoikeusloukkausten tuorein uhri ihmisoikeusjärjestö Memorialin Natalia Estemirova siepattiin keskiviikkona kotinsa edustalta Groznyssa ja löydettiin myöhemmin murhattuna.

Estemirova keräsi tietoa joukkomurhista, kidutus- ja katoamistapauksista sekä muista viranomaisten selvittämättä jättämistä vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

Suomessa oleva toimittaja Oksana Tselysevan syyttää murhasta Tshetshenian presidenttiä. Hän syyttää myös Kremliä tilanteesta:

- Venäjän johto puhuu kauniisti ja hymyilee. Länsimaat eivät halua suututtaa heitä, joten mitään ei tapahdu niin kauan, kuin johto pysyy samana, sanoo Kansainvälisen kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin kirjailija Tselyseva.

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 17.7.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme