Mainos
Mainos

Helsingissä mielenosoitus Iranin kurdien puolesta

Mielenosoittajat vastustavat Iranin hallituksen harjoittamaa politiikkaa Iranin Kurdistanin alueella.

Suomessa asuvat kurdit ovat osoittaneet mieltään Helsingissä Iranin politiikkaa vastaan.

Parituntisessa mielenosoituksessa noin 300-400 mielenosoittajaa marssi Rautatientorilta ulkoministeriön eteen iltapäivällä.

Mielenosoittajat vastustavat Iranin hallituksen harjoittamaa politiikkaa Iranin Kurdistanin alueella. He myös kritisoivat sitä, että EU-maat ovat pysyneet hiljaa Iranin kurditilanteesta.

Tapahtuman järjestäjät sanovat, että Iranin turvallisuusjoukot ovat viime viikkoina ampuneet kymmeniä mielenosoittajia eri kaupungeissa Iranin Kurdistanissa. Haavoittuneita lasketaan olevan satoja.

-Iranin Kurdistan on käytännössä lähes sotatilanteessa. Armeijan joukkoja tuodaan alueelle koko ajan lisää. Iran on peitellyt asiaa, estänyt haavoittuneiden hoidon, sulkenut kurdilehtiä ja pidättänyt journalisteja ja toisinajattelijoita, sanoi mielenosoitusta järjestänyt Abdoulmajid Hakki.

-Vaadimme Suomea sekä itsenäisesti että EU:n kautta painostamaan heti Irania, jotta alueelle palautetaan normaalitilanne ja ihmisille perusoikeudet.

Hakki kertoi mielenosoituksen sujuneen rauhallisesti ja hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme