Mainos
Mainos

Helsingissä tehtiin kaikkien aikojen ennätys lumimäärissä

Helsingissä ei ole koskaan mitattu joulukuun alussa yhtä korkeita lumikinoksia kuin tänään, kertoo Ilmatieteen laitos. Helsingissä kinokset ovat jopa korkeammat kuin Lapissa.

Lumipyryn jäljiltä Helsingin Kumpulassa lunta oli 51 senttiä ja Kaisaniemessä 49. Aiempi joulukuun alun ennätys on vuodelta 1937, jolloin Kaisaniemessä mitattiin 48 senttiä. Tuohon aikaan Kumpulassa ei ollut mittausasemaa.

Lapissa eniten lunta, 42 senttiä, on Pohjois-Lapissa Inarin Kirakkajärvellä.

Lännestä tullut lumipyry eteni Uudeltamaalta Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan. Ajokeli oli muuallakin Suomessa huono pöllyävän lumen takia.

Junaliikenne takkuili vielä päivällä aamuisen raidevian takia, mutta VR:n mukaan junat kulkivat jo illalla pääsääntöisesti ajallaan. Tieliikenteessä Etelä-Suomessa oli pieniä peltikolareita, ulosajoja ja rekkoja jumissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kova lumentulo on tältä erin päättynyt, ja huomenna on poutaa suurimmassa osassa maata. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on luvassa heikkoja lumisateita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme