Mainos
Mainos

Helsingissä tempaistaan kadonneiden lumiukkojen puolesta

Helsingin keskustassa järjestetään kaupunkitapahtuma kadonneiden lumiukkojen puolesta huomenna.

Tapahtuman teemana on "Ilmasto muuttuu, lumiukot puuttuu". Lumiukkoja rakennetaan Lasipalatsin aukiolla kilvan klo 15-18. Ohjelmassa on lisäksi tulitaidetta ja ympäristöystävällinen muotishow.

Lumiukkoja on rakentamassa muun muassa Luonnonsuojeluliiton jäseniä, ammattikorkeakoulu Haaga-Helian opiskelijoita, kansanedustajia Heidi Hautalan ja Maria Guzenina-Richardsonin johdolla, tunnettuja näyttelijöitä sekä Helsingin kaupungin edustajia, kuten esimerkiksi apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtajan Kati Vierikon mukaan lumi tuodaan tapahtumaan kaupungin jäähalleilta.

- Aina löytyy rouheista jäätä eli sohjoa. Usein ylijäämälumet kärrätään Helsingissä esimerkiksi mereen. Ajattelimme, että olisi ekologisempaa, jos lumet sulaisivat Kampin aukiolla kuin meressä, Vierikko taustoitti.

Tilaisuudessa on läsnä myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.), joka vastaanottaa opiskelijoiden keräämän ilmastoadressin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme