Mainos
Mainos

Helsingistä löytyi liito-orava - katso video

Helsingin Pasilasta löytyi tänään liito-orava. Liito-oravanaaras oli eksynyt HSY Veden eli tutummin Helsingin vesilaitoksen pääoven katoksen päälle betonisessa Pasilassa ja kyyhötti siellä. Pelastuslaitoksen miehet pyydystivät yksilön ja veivät Korkeasaareen. Aikaisemmin liito-oravaa ei ole pääkaupungista löytynyt. Eläin voi pesiä Keskuspuistossa.

Eläin paljastui kiinnottotilanteessa ärhäkäksi, joten se sai pahvilaatikonsa päälle kiinniteipatun haavin.

Puhelimitse tavoitettu Luonnontieteellisen keskusmuseon yli-intendentti Ilpo Hanski ei ensiksi usko , että Pasilasta löytyi liito-orava, vaan pyytää sähköpostitse kuvia. Hanski arvioi viisi vuotta sitten koko maan liito-oravakannan.

- Kyllä se on liito-orava, Hanski vahvistaa.

Hanski ei usko liito-oravan matkustaneen Pasilaan auton katolla tai Ilmalaan junan kyydissä. Liito-orava voi liitää puusta toiseen kymmeniä metrejä. Se voi toki edetä myös maata pitkin.

- Siitä on pieni loikka Keskuspuistoon, joten eläin on todennäköisesti viettänyt talven siinä lähellä, ilmeisesti Keskuspuistossa. Tämä vuoden poikaset eivät ole vielä liikkeellä.

Hanskin mukaan liito-oravia ei ole koskaan aikaisemmin tavattu Helsingissä, tai ainakaan tieto ei ole tullut hänen ja Luonnontieteellisen keskusmuseon tietoon. Vantaalla liito-oravia on, samoin esimerkiksi tiheästi rakennetussa Espoon Matinkylässä.

Korkeasaaren luonnonvaraishoitolasta vahvistetaan, että kiinniotettu liito-orava on terve naaras, mutta ei todennäköisesti imettävä äiti. Muuten sieltä kieltäydyttiin kertomasta enempää eläimestä ennen huomisaamua.

Terve yksilö on saatettu jo päästää takaisin luontoon Pasilassa. Liito-orava on uhanalainen ja rauhoitettu laji. Liikenteen ja rakennetun ympäristön ohella sen vihollinen on (city)huuhkaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme