Mainos
Mainos

Helsingistä löytyi liito-orava - katso video

Helsingin Pasilasta löytyi tänään liito-orava. Liito-oravanaaras oli eksynyt HSY Veden eli tutummin Helsingin vesilaitoksen pääoven katoksen päälle betonisessa Pasilassa ja kyyhötti siellä. Pelastuslaitoksen miehet pyydystivät yksilön ja veivät Korkeasaareen. Aikaisemmin liito-oravaa ei ole pääkaupungista löytynyt. Eläin voi pesiä Keskuspuistossa.

Eläin paljastui kiinnottotilanteessa ärhäkäksi, joten se sai pahvilaatikonsa päälle kiinniteipatun haavin.

Puhelimitse tavoitettu Luonnontieteellisen keskusmuseon yli-intendentti Ilpo Hanski ei ensiksi usko , että Pasilasta löytyi liito-orava, vaan pyytää sähköpostitse kuvia. Hanski arvioi viisi vuotta sitten koko maan liito-oravakannan.

- Kyllä se on liito-orava, Hanski vahvistaa.

Hanski ei usko liito-oravan matkustaneen Pasilaan auton katolla tai Ilmalaan junan kyydissä. Liito-orava voi liitää puusta toiseen kymmeniä metrejä. Se voi toki edetä myös maata pitkin.

- Siitä on pieni loikka Keskuspuistoon, joten eläin on todennäköisesti viettänyt talven siinä lähellä, ilmeisesti Keskuspuistossa. Tämä vuoden poikaset eivät ole vielä liikkeellä.

Hanskin mukaan liito-oravia ei ole koskaan aikaisemmin tavattu Helsingissä, tai ainakaan tieto ei ole tullut hänen ja Luonnontieteellisen keskusmuseon tietoon. Vantaalla liito-oravia on, samoin esimerkiksi tiheästi rakennetussa Espoon Matinkylässä.

Korkeasaaren luonnonvaraishoitolasta vahvistetaan, että kiinniotettu liito-orava on terve naaras, mutta ei todennäköisesti imettävä äiti. Muuten sieltä kieltäydyttiin kertomasta enempää eläimestä ennen huomisaamua.

Terve yksilö on saatettu jo päästää takaisin luontoon Pasilassa. Liito-orava on uhanalainen ja rauhoitettu laji. Liikenteen ja rakennetun ympäristön ohella sen vihollinen on (city)huuhkaja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot