Mainos
Mainos

Helsinki avaa väliaikaisia parkkipaikkoja lumikaaoksen takia

Helsingin kaupunki aikoo avata jälleen toreja ja pelikenttiä autojen pysäköintiä varten. Parkkipaikat ovat vähentyneet poikkeuksellisen runsaan lumentulon takia erityisesti kantakaupungissa.

Rakennusvirasto avaa tällä viikolla ainakin kolme väliaikaista parkkipaikkaa, joille kaupunkilaiset pääsevät pysäköimään autonsa asukaspysäköintitunnuksella.

Ylimääräiset pysäköintipaikat helpottavat paitsi parkkeeraamista myös katujen aurausta, kertoo toimistopäällikkö Ville Alatyppö Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

– Tarkoituksena on helpottaa näiden kyseisten alueiden kunnossapitoa. Olisimme ehkä voineet lähteä hieman aikaisemmin liikkeelle, mutta tämä 20 sentin lumimyräkkä oli niin odottamaton, hän sanoo.

Alatypön mukaan pysäköidyt autot kantakaupungissa ovat kaikkein pahin ongelma lumenpoistossa.

– Toivomme, että kun ihmiset lähtevät siirtämään autojaan, niitä ei siirrettäisi sellaiselle alueelle, missä kunnossapitotyöt on juuri tulossa tehtäväksi.

Helsingin kaupunki avasi toreja pysäköintiin myös viime talvena. Kaikkia toreja ei kuitenkaan saada tänä vuonna käyttöön muun muassa designpääkaupunkivuoden tapahtumien vuoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot