Mainos
Mainos

Helsinki ei kiellä tupakointia työajalla

Helsingin kaupunginhallitus puoltaa savutonta Helsinkiä, mutta ei velvoita työntekijöitään tumppaamaan työaikana.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt, että Helsinki julistetaan savuttomaksi kaupungiksi ensi vuoden alusta.

Kaupungin työntekijöiltä ei kuitenkaan kielletä tupakointia työaikana. Vielä esityslistassa tällainen kielto oli, mutta kaupunginhallitus siirtyi kokouksessaan miltei kokonaan Stefan Johanssonin lievemmän muutosesityksen taakse.

Äänin 13-2 hyväksytyn esityksen mukaan kaupunki ei enää järjestä toimipaikkoihinsa tupakkapaikkoja tai -huoneita. Lisäksi tupakoivaa henkilökuntaa tuetaan lopettamaan tupakointi.

Savuttomuuteen liittyen Helsinki käynnistää myös toimet, joilla lasten ja nuorten tupakalle altistumista ja tupakoinnin aloittamista pyritään ehkäisemään.

Tupakoinnin terveyshaittojen hoidosta on laskettu aiheutuvat Helsingille vuosittain jopa sadan miljoonan euron kustannukset. Lopullisesti savuttomuudesta päättää kaupunginvaltuusto. Asia on esillä valtuuston seuraavassa kokouksessa 29. marraskuuta.

Helsinki ei ole yksin taistelussa tupakointia vastaan, sillä viime vuosina useat kunnat sekä 13 sairaanhoitopiiriä ovat jo julistautuneet savuttomiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme