Mainos
Mainos

Helsinki haluaa kovempia otteita kanijahtiin

Helsingin kaupunki esittää muutoksia metsästyslakiin kanijahdin kiihdyttämiseksi.

Helsingissä halutaan metsästää kaneja ympärivuotisesti. Koska kanikanta lisääntyy niin nopeasti, ei sitä kaupungin mukaan pystytä rajoittamaan tarpeeksi paljon rauhoitusaikojen vuoksi.

Kaupunki ehdottaa lakiin kaikkiaan seitsemää muutosta. Kaneja halutaan ampua pienoiskivääreillä ja pienikaliiperisilla haulikoilla, joissa on tehokkaat äänenvaimentimet. Myös ampumisetäisyyttä haluttaisiin kaupungissa lyhentää, sillä tällä hetkellä laki kieltää metsästyksen alle 150 metrin etäisyydellä asutuksesta. Helsingin kaupunki kokee, että rajoitus on kaupunkiolosuhteissa hankala.

Lisäksi kaneja halutaan pyytää elävänä loukulla ja hetitappavilla raudoilla. Kanien metsästyksessä haluttaisiin tarvittaessa käyttää myös lisävaloa.

Ehdotusten tavoitteena on helpottaa kanien metsästystä niin, ettei siihen tarvitsisi hakea aina erityislupaa. Kaupunki esittää muutoksia maa- ja metsätalousministeriölle.

Kanit ovat aiheuttaneet kaupungille vuosittain satojen tuhansien kustannukset tuhoamalla istutuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme