Mainos
Mainos

Helsinki: Hitas-asuntojen vuokraus väitettyä harvinaisempaa

Vain noin 20 prosenttia hitas-osakkeista käytetään muuhun kuin omistajan oman asumistarpeen tyydyttämiseen, kerrotaan Helsingin kiinteistövirastosta.

Helsingin kiinteistöviraston mukaan kantakaupungin hitas-asuntojen omistajat eivät vuokraa asuntojaan niin paljon kuin on väitetty. Virastopäällikkö Matti Rytkölän mukaan Katajanokan, Kampin ja Ruoholahden vajaasta 2500:sta hitas-asunnosta 22 prosenttia on alun perinkin tarkoitettu käytettäväksi vuokra-asuntoina.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viikko sitten, että näiden kaupunginosien hitas-osakkeista 41 prosentissa omistaja asuu muualla kuin hitas-asunnossaan. Ohjelman mukaan tämä kertoo hintasäätelyjärjestelmän ajautuneen kauas alkuperäisestä ajatuksestaan.

Rytkölän mukaan vain noin 20 prosenttia hitas-osakkeista käytetään muuhun kuin omistajan oman asumistarpeen tyydyttämiseen. Hänen mielestään on todennäköistä, että tästäkin määrästä suuri osa on omistajan perheenjäsenen käytössä tai tilapäisesti vuokrattuna ulkopuoliselle.

Kiinteistöviraston mukaan hitas-asuntojen vuokraus ei ole niin suuri ongelma, että se horjuttaisi järjestelmän olemassaolon perusteita. Virasto kuitenkin sanoo seuraavansa ilmiön kehittymistä ja puuttuvansa siihen tarvittaessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme