Mainos
Mainos

Helsinki kannattaa maalämmön luvanvaraisuutta

Helsingin kaupunginhallitus kannattaa maalämmön luvanvaraisuutta pääkaupungissa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina antaa ympäristöministeriölle lausunnon, joka puoltaa luvanvaraisuuteen johtavan muutoksen tekemistä maankäyttö- ja rakennuslainsäädäntöön.

Helsingin kiinteistölautakunta esitti syvien porareikien ja keruuputkistojen luvanvaraisuutta jo marraskuussa. Perusteina olivat kalliotilan hyödyntäminen rakentamisessa tulevaisuudessakin sekä pohjavesialueiden suojelu.

Tällä hetkellä lämpökaivon poraamista tai lämmönkeruuputkiston asentamista ei säädellä laissa, ja eri kunnat ovat ratkaisseet luvan tarpeen eri tavoin. Osalle esimerkiksi riittää kaivon poraamisesta pelkkä toimenpideilmoitus. Pääkaupungissa kaivojen poraamista ohjataan lausuntomenettelyllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot