Mainos
Mainos

Helsinki nostaa veroprosenttia kokonaisella yksiköllä?

Helsingin kaupunginjohtaja esittää, että kaupungin veroprosentti nousisi yhdellä prosentiyksiköllä. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, helsinkiläiset maksavat veroa ensi vuonna 17,5 prosenttia.

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Eva-Riitta Siitonen esittää, että kaupungin veroprosentti nousee yhdellä prosentiyksiköllä. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, helsinkiläiset maksavat veroa ensi vuonna 17,5 prosenttia.

Tähän asti Helsingissä on varauduttu veroprosentin puolen yksikön korotukseen. Siitä sopi kaupunginhallitus keväällä, vaikkakin kokoomus on kritisoinut sitäkin.

Siitonen perustelee esitystään kaupungin verotulojen rajulla laskulla, josta suurin osa johtuu siitä, että valtio on pienentänyt kuntien osuutta yhteisöverosta samaan aikaan kuin yhteisöveron tuotto on pienentynyt.

Budjettiesityksen mukaan toimintamenoja supistetaan tämänvuotisesta 3,6 prosenttia. Terveystoimessa vähennys on 4,6 prosenttia.

HUS:n vähennys 20 miljoonaa

Siitonen esittää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille 325 miljoonaa euroa. Summa on noin 20 miljoonaa euroa pienempi kuin se, jonka Helsinki käyttää HUS:n palveluihin tänä vuonna.

Kaupungin henkilöstöä vähennetään ensi vuonna 3 000 - 4000, mikä merkitsee lähinnä sitä, että määräaikaisia työsopimuksia ei uusita. Vakituista henkilöstöä saatetaan siirrellä tehtävästä toiseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.09.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot