Mainos
Mainos

Helsinki päätti purkaa romanileirit

Helsinki häätää luvattomasti alueella asuvat romanit.

Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan hetki sitten.

Ongelma on jatkunut eri muotoisena jo nelisen vuotta eikä kaupunki halua alueelleen enää Kalasataman kaltaista pysyvää leiriä.

MTV3:n toimittaja Raija Kantomaa raportoi, että Kalasatamassa päätös on otettu vastaan pettyneenä.

– Nyt kaupunginhallitus odottaa käräjäoikeuden päätöstä siitä, milloin alue voidaan kokonaan tyhjentää.

Vapaa Katto ry:n tiedottaja Keiju Oksanen sanoo, että yhdistys jatkaa toimintaansa kunnes alue tyhjennetään.

– Sen jälkeen jatkamme toimintaamme muualla. Romanit varmasti muuttavat nyt telttansa ja autonsa muualle siinä tapauksessa, että tänne häätö tulee.

Vihreät teki vastaesityksen

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan kaupungin alueelle ei saa leiriytyä ja tilapäiseen leiriytymiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Kaupunginhallitus esittää lisäksi, että valtion tulee ryhtyä toimiin romanikysymyksen hoitamiseksi EU:ssa ja Euroopan Neuvostossa sekä romanikerjäläisten lähtömaissa.

Kaupunginhallituksen mielestä valtion on laadittava valtakunnalliset toimintalinjaukset kunnille romanikerjäläisten kohtaamisesta.

Vihreät teki hallituksessa vastaesityksen, jonka mukaan kaupungin pitäisi järjestää kesäkaudeksi helposti rakennettavissa oleva majoitus, joka on varustettu sähköllä ja saniteettitiloilla. Järjestämisestä vastaisi sosiaalivirasto ja kaupunki perisi majoituksesta maksun.

Ehdotus kuitenkin hylättiin äänin 10 - 5.

Katso Raija Kantomaan raportti (Seitsemän uutiset 13.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme