Mainos

Helsinki palkkaa 1000 alaikäistä nuorta kesätöihin

Helsingin kaupunki tukee nuorten työnsaantia palkkaamalla 1 000 16-17 -vuotiasta kesätyöntekijää. Kaupunki toivoo, että työkokemus houkuttelisi nuoria myöhemmin kaupungin palvelukseen.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto sai tänä keväänä 1 300 kesätyöhakemusta 16-17 vuotiailta nuorilta. Hakijoiden joukosta arvottiin 600 onnekasta, jotka kutsuttiin tänään Kallion virastotaloon haastatteluun. Arvontaan päädyttiin, koska kaikki hakemukset olivat hyviä.

- Nuoret ovat todella hyvin täyttäneet hakemukset ja kaikki perustelevat hyvin, miksi juuri heidät kannattaa valita. Me emme ole löytäneet selkeitä eroja, miksi toinen hakija olisi parempi kuin toinen. Päädyimme arvontaan, että jokaisella olisi yhtäläiset mahdollisuudet saada se paikka, perustelee työvoimasuunnittelija Tiina Luoma Heslingin sosiaali- ja terveysvirastosta.

Puolet haastatteluun kutsutuista saa työpaikan kuukaudeksi ja 800 euroa palkkaa. Nuoret ovat tyytyväisiä siitä, että joku haluaa palkata alle 18-vuotiaita.

- Nuorten on hirveän vaikea saada kesätöitä. Kymmeneen paikkaan hain ja tämä oli ainoa, josta tuli mitään ilmoitusta, kertoo Roosa Aho.

- Kyllä on hankala saada kesätöitä, jos ei ole täysi-ikäinen. Niitä paikkoja ei ole hirveästi ja Helsingin kaupunki on pääkaupunkiseudulla suurin työnantaja, arvelee Kalle Haapasalo.

Avustavaa työtä tarjolla

Nuorille tarjotaan erilaisia avustavia työtehtäviä.

- Meillä on hoiva-avustajia, siivoustöitä, neuvontatöitä ja ohjaustyötä. Hyvin paljon työt painottuvat sinne vanhuspuolelle. Nämä meidän nuoret on aikaisempina vuosina otettu ilolla vastaan. He tuovat hyvää energiaa ja positiivisuutta sinne työpaikoille. Nyt laitokset jo kilpailevat siitä, kuka saa nuoren töihin, kiittelee Tiina Luoma.

Nuoret uskovat pärjäävänsä kaupungin tarjoamissa töissä.

- Tykkään olla ihmisten kanssa. Toisten auttamisesta pidän myös, sanoo Salla Brander.

- Mä olen iloinen ja avoin tälle työkokemukselle. Tuntuu, että voisin auttaa siellä ihmisiä, uskoo Eero Gustafsson.

Kaupunki toivoo nuorten palaavan myöhemmin

Kaupungilla on omat tavoitteensa nuorten palkkaamisessa.

- Meillä on intressissä se, että nuoret alkavat tulla siihen ikään, jossa mietitään, mitä tekisi isona. Me haluamme tarjota tätä sosiaali- ja terveydenhuollon puolta. Me haluamme nämä nuoret myöhemminkin meille töihin, vakuuttaa Tiina Luoma.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto päättää toukokuun alussa, ketkä hakijoista saavat kesätyön. Vielä ei ole tarkkaan selvillä, mitkä ovat valintakriteerit.

- Meidän pitää miettiä. Meillä on hyvät työnottajat haastattelemassa nuoria. Heillä on ammatillista silmää. Kyllä he löytävät meille sopivat työntekijät, vakuuttaa Tiina Luoma.

Kaikkiaan Helsingin kaupunki palkkaa yli 4 000 kesätyöntekijää.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot