Mainos
Mainos

Helsinki Romaniaan tutustumaan kerjäläisten oloihin

Helsingin kaupungin delegaatio matkaa ensi viikolla Romaniaan selvittämään kerjäläisongelman juuria. Tarkoituksena on tavata viranomaisia, tutustua meneillä oleviin avustushankkeisiin ja vierailla romanien asuinalueella.

Poliisin arvion mukaan täällä on enää parikymmentä romanikerjäläistä. Määrän uskotaan kuitenkin lisääntyvän kesän korvilla.

- Väli-Euroopan maat ovat tiukentaneet otteitansa, eli siellä kohtelu kerjäläisiä kohtaan on ollut tiukempaa. On puututtu lainsäädännön keinoin tähän ilmiöön, joten olettaisin, että pohjoinen kutsuu, sanoo Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusosaston erityissuunnittelija Johanna Seppälä.

Seppälän tietojen mukaan suomalaiset ovat antaneet kerjääville löyhäkätisesti rahaa. Hänen mukaan rahaa ei kuitenkaan pitäisi panna kippoihin vaan suunnata avustusjärjestöille.

Suomessa vierailevan romaniasiantuntijan mielestä vähemmistön tilanteeseen on jo aika puuttua.

- Valitettavasti huonot asiat voivat kääntyä hyviksi. On kamalaa nähdä romaneita siltojen alla. Mutta tämä pakottaa viranomaiset alueellisella ja EU:n tasolla keskustelemaan romanien tilanteesta, ovatko he tehneet tarpeeksi romanien kotouttamiseksi Etyjin romaniyhteyshenkilö Andrzej Mirga tiivistää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme