Mainos
Mainos

Helsinki sanoi "tahdon" ruuhkamaksuille

Helsingin kaupunginhallitus on tänään ottanut myönteisen kannan ruuhkamaksujen käyttöönottoon äänin 8-6. Samalla se toivoi liikenne- ja viestintäministeriön aloittavan ruuhkamaksuja koskevan lainsäädännön valmistelun.

Ruuhkamaksujen puolesta äänestivät vasemmistoliitto, keskusta, vihreät ja sosiaalidemokraatit lukuun ottamatta Arto Bryggarea, joka äänesti tyhjää. Vastaan äänestivät kokoomuksen ja RKP:n edustajat.

Kaupunginhallituksen myönteinen ruuhkamaksukanta esitettiin ministeriölle annettavan lausunnon viimeisessä kappaleessa, joka hyväksyttiin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Mari Puoskarin (vihr.) vastaehdotuksen mukaisessa asussa.

Ruuhkamaksuista saatava tuotto tulee kaupunginhallituksen mukaan käyttää kokonaan Helsingin seudun liikennejärjestelmän investointeihin, ylläpitoon ja hoitoon. Lisäksi kaupunginhallitus katsoo, että ruuhkamaksu pitää säätää veron sijaan maksun luonteisena.

Liikenne- ja viestintäministeriölle annettava lausunto on jätetty kahdesti pöydälle kaupunginhallituksen edellisissä kokouksissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot