Mainos
Mainos

Helsinki sorsii hammaslääkäreitä

Helsingin yliopisto vaatii liikaa suu- ja leukakirurgiaan erikoistuvilta hammaslääkäreiltä, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Hänen mukaansa vaatimukset rikkovat lakia.

Helsingissä erikoistuvilla on oltava sekä hammaslääkärin että peruslääkärin tutkinto. Turussa, Oulussa ja Kuopiossa näin ei ole, vaan erikoistuvat hammaslääkärit saavat täydentävää lääketieteen koulutusta.

Pajuojan mukaan asetus ei vaadi peruslääkärin tutkintoa. Vaatimus ei ole myöskään nykyisen korkeakoulupolitiikan mukainen.

Pajuoja vaatii opetusministeriötä korjaamaan asian ja katsoo, että siihen olisi pitänyt puuttua jo aiemmin.

Helsingissä erikoistuvat ovat Pajuojan mukaan muita huonomassa asemassa myös siinä, etteivät he saa palkkaa teoreettisten opintojen ajalta. Asiasta kannelleen erikoishammaslääkärin mukaan tämä tekee opiskelun hankalaksi erityisesti perheellisille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot