Mainos
Mainos

Helsinki suunnittelee julistautuvansa savuttomaksi

Helsingin kaupunki aikoo estää tupakoinnin toimitiloissaan.

Helsinki aikoo estää tupakoinnin kaikissa toimitiloissaan.

Helsingin kaupunginhallitus jätti tänään esityksen pöydälle, mutta se tulee uudelleen käsittelyyn kuukauden kuluttua. Kaupungin valtuusto päättänee asiasta marraskuun loppupuolella.

Savuton Helsinki -ohjelman on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Tällöin esimerkiksi kaupungin työntekijöiden tupakointi kiellettäisiin työaikana. Lisäksi tupakointi kiellettäisiin myös kaupungin omistamissa sisätiloissa, urheilukatsomoissa sekä päiväkotien ja oppilaitosten pihoilla. Käytännössä kielto merkitsee sitä, että kaupungin henkilökunnalta on tupakointi kielletty työaikana. Erityisiä tupakointitiloja ei järjestetä.

Savuton Helsinki -ohjelman taustalla on useita kansalaisjärjestöjä, jotka tekivät puolitoista vuotta sitten aloitteen tupakoinnin ehkäisy- ja vastustamisohjelman laatimiseksi. Erityisen tupakkatyöryhmän laatimassa ohjelmassa aiotaan peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaiden tupakointia vähentää jopa 15 prosentilla. Myös aikuisten tupakointia aiotaan vähentää roimasti.

Tupakoinnin terveyshaitoista arvioidaan koituvan Helsingille vuosittain usean kymmenen miljoonan euron kustannukset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot