Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaa tehostaa passintarkastusta

Rajavartiolaitos tehostaa entisestään väärien passien valvontaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lentoasemalla on tänä vuonna havaittu 58 passien tai viisumien väärennöstä, viime vuonna väärennösrikoksia havaittiin 95.

Vääriä matkustusasiakirjoja pyritään paljastamaan uusien asiakirjojen lukulaitteiden avulla. Laitteet otettiin käyttöön keskiviikkoiltana. Laitteiden uskotaan parantavan liikenteen sujuvuutta, koska passintarkastajien ei tarvitse enää niin usein tutkailla passeja paljain silmin tai muiden välineiden avulla. Passintarkastaja pystyy nyt paremmin keskittymään asiakaspalveluun.

Hankitut laitteet paljastavat entistä tehokkaammin väärennetyt passit ja viisumit, koska ne pystyvät tarkastamaan myös passeissa olevia turvatekijöitä. Rajavartiolaitoksen aiemmin käyttämillä passien konelukulaitteilla on tähän asti kyetty lukemaan vain passeissa ja viisumeissa olevat koneluettavat rivit. Konelukulaitteita on ollut käytössä viitisen vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme