Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaalla jako kotimaan- ja ulkomaanterminaaleihin loppuu

Keskiviikosta alkaen Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuva voi unohtaa jaon kotimaan- ja ulkomaan terminaaleihin. Uudistuksen toivotaan helpottavan erityisesti vaihtomatkustajien elämää. Helsinki-Vantaalla on tehty vuoden aikana mittavia laajennuksia, ja lentoalan synkästä tilanteesta huolimatta erityisesti Euroopan ja Aasian välisen matkailun uskotaan tulevaisuudessa lisääntyvän.

Kentällä siirrytään kansainväliseen käytäntöön, jossa lennolle lähdetään ja matkalta saavutaan sen mukaan, missä terminaalissa oma lentoyhtiö operoi, kertoo lentokentän johtaja Juha-Pekka Pystynen:

- Uskon että me saamme näillä muutoksilla joustavuutta aikaseksi, niin että pyritään välttämään sitä, että matkustaja joutuisi kävelemään pitkiä matkoja vaihtaessaan lentoa.

Oma lähtöaula kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin

Muun muassa Blue1, Sas ja Lufthansa siirtyvät ulkomaanterminaalista kotimaanterminaaliin, joka on keskiviikosta lähtien uusi terminaali 1. Finnair operoi jatkossa kotimaanlentonsa samasta terminaalista kuin nykyiset ulkomaanlentonsakin, joka on uusi terminaali 2.

Matkalaisen on syytä tarkistaa hyvissä ajoin, mistä oma lento lähtee. Ainakin alussa on varmasti luvassa sekaannusta.

- Tosi tärkeätä on se, että hyvissä ajoin, mieluiten jo edellispäivänä tai edellisellä viikolla tarkastetaan matkalipusta, Helsinki-Vantaan nettisivuilta tai lentoyhtiön nettisivuilta se, että mistä terminaalista lento lähtee, opastaa Pystynen:

Helsinki-Vantaalla on vuoden aikana rakennettu paljon uutta. Keskellä lentomatkustamisen lamaa kaukolentojen laajennettuissa tiloissa avataan joulukuussa jopa ylellinen kylpylä. Kaikesta huolimatta lentomatkailun tulevaisuuteen uskotaan. Juha-Pekka Pystynen:

- Kun ajatellaan Aasian ja Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan välistä matkailutarvetta nyt ja tulevaisuudessa, niin uskon että se tulee lisääntymään, ja nimenomaan Aasian matkailu eli Euroopasta Aasiaan ja Aasiasta Eurooppaan.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 3.8.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot