Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaalla kierrätetään kirjoja innostuneesti

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on tänä kesänä avattu Book Swap -kirjanvaihtopiste. Finavian kirjahylly antaa matkustajille mahdollisuuden lähettää luetut tai tarpeettomaksi jääneet kirjansa matkalle ympäri maailmaa.

Kierrätyskirjasto on käytettävissä veloituksetta 24 tuntia vuorokaudessa. Kuka tahansa voi hakea sieltä matkalukemista tai lahjoittaa kirjastoon oman kirjansa. Kierrätyskirjastot ovat maailmalla suosittuja esimerkiksi yliopistoissa ja hotelleissa.

Book Swapissa käyneet matkustajat ovat kommentoineet sitä innostuneesti erityisesti Twitterissä, vaikka tarkkoja kävijämääriä on vaikea sanoa.

-Omien havaintojeni perusteella hyllyt on jatkuvasti täynnä kirjoja, ja lainaajiakin näyttäisi olleen runsaasti ainakin sen perusteella, että kirjojen vaihtuvuus on ollut aikamoista. Kirjanvaihtopiste on osa Finavian tavoitetta luoda matkustajan lentokenttäkokemuksesta mahdollisimman sujuva ja mukava, kertoo Markus Haapamäki Finavian viestinnästä.

Helsinki-Vantaan kirjaston ensimmäiset kirjat saatiin lahjoituksena Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksesta sekä Finavian ja muiden lentoasemalla työskentelevien yritysten työntekijöiltä.

Kirjanvaihtajia neuvotaan laittamaan kirjaan pieni lappu, jossa kerrotaan, missä teos on matkaillut. Idea kierrätyskirjastosta tuli matkustajilta itseltään.

Book Swap on portin 27 läheisyydessä toisessa kerroksessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme