Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaalla liikenne toimii lähes normaalisti

Helsinki-Vantaan lentokentällä liikenne toimii lähes normaalisti. Sekä Baronan, että ISS Aviatioinin henkilökunta on palannut töihin, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman operaatiokeskuksen esimies Erkki Hyytiäinen.

- Ensimmäiset lennot on saatu liikkeelle lähes aikataulun mukaisesti.

Muutama Finnairin tämänpäivän lennoista on jouduttu perumaan matkalaukkukaaoksen vuoksi. Tietoa lentojen aikatauluista ja peruutuksista löytyy Finnairin nettisivuilta:

Barona Handling Oy:n ja ISS Aviationin työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan eilen iltapäivällä. Tämän takia useat lennot myöhästyivät ja osa jouduttiin perumaan kokonaan.

- Jokunen lento meni eilen peruutukseen, koska myöhästyivät niin paljon, että ei ollut enää järkevää lentää, kertoo Hyytiänen.

Lentokentälle jäi runsaasti matkatavaroita

Eilen illalla ja viime yönä Helsinki-Vantaalle palanneiden matkustajien matkatavaroita on edelleen runsaasti lentokentällä. Huolintayhtiöiden on tänään tarkoitus kirjata lentokentällä olevat matkatavarat ja ottaa sen jälkeen yhteyttä matkustajiin, kertoo Vantaan lentoaseman operaatiokeskuksen esimies Erkki Hyytiäinen.

Eilen illalla ja viime yönä matkustajille on jaettu tietoa numeroista, joihin voi ottaa yhteyttä matkatavaroita koskevissa tiedusteluissa.

Osa Helsinki-Vantaan lentokentällä nyt olevista matkatavaroista kuuluu matkustajille, joiden lento pääsi matkaan lakosta huolimatta. Heidän matkatavaransa jäivät kuitenkin lastaamatta koneeseen.

- Lähteviä lentoja ei juurikaan saatu kuormattua ja matkatavarat seilailivat vähän miten sattuu, kertoo Hyytinen.

- Ulosmarssissa on kyse lentolippuriidasta. Ilmailualan unioni ja useat lentoyhtiöt ovat keskenään riidassa siitä, minkälainen lentolippuetu Baronaan liikkeenluovutuksen myötä siirtyneille työntekijöille kuuluu, kuvaili Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa eilen MTV:n Uutisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme