Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaalla pestään brittikenkiä

Suomi on aloittanut varotoimet Britannian suu- ja sorkkataudin varalta.

Helsinki-Vantaan lentokentällä alettiin desinfioida puoliltapäivin kaikkien Britanniasta saapuvien matkailijoiden kengänpohjat. Päätöksen ylimääräisistä varotoimista suu- ja sorkkataudin leviämisen estämiseksi teki Maa- ja metsätalousministeriö.

-Siitä, miten pitkään desinfiointia jatketaan, ei ole tietoa. Sitä jatketaan toistaiseksi, kertoi Ilmailulaitos. Käytännössä desinfiointi tapahtuu siten, että matkustajat astuvat altaaseen, jonka pohjalla on desinfiointiainetta. Ilmailulaitos korostaa, että varotoimeen käytetään normaalia desinfiointiainetta, jossa ei ole mitään myrkkyjä. Aineen ei pitäisi aiheuttaa mitään vaaraa kengille.

-Kyseisen altaan pohjalle asetetaan eräänlainen sieni, joka on vain kostea, ei märkä. Jos jonkun kengät

-

kastuvat, projekti on epäonnistunut, Ilmailulaitokselta todettiin. Altaaseen astumisen jälkeen matkustajat kävelevät yli vaihtomattojen, joiden on määrä kuivata kosteuskin kengänpohjista. Käyttöön otettava varotoimi koskee sekä suorilla Britannian-lennoilla saapuvia että niitä, jotka tulevat Suomeen Bergeniin tai Tukholmaan välilaskun tekevillä Britannian-lennoilla.

Ministeriön elintarvike- ja terveysosasto ohjeistaa erikseen myös niitä sidosryhmiä, jotka voivat muodostaa riskin taudin leviämiselle Suomeen. Matkailijoille jaetaan ohjelehtisiä lentokentillä ja satamissa. Maa- ja metsätalousministeriö päätti varotoimien tiukentamisesta perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme