Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaalle tulossa mittava säteilyvalvontajärjestelmä

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on tulossa syksyllä uusi, mittava säteilyvalvontajärjestelmä, kertoi järjestelmän toimittaja Environics torstaina. Säteilyturvakeskuksen laitteistoa käyttää tulli.

Yhtiön mukaan valvontajärjestelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa. Järjestelmä koostuu 30 säteilyvalvontaportista, servereistä, tietokannasta ja kameravalvontajärjestelmästä. Laitteistoa voidaan laajentaa myös kemialliseen ja biologiseen valvontaan sopivaksi.

Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen Helsinki-Vantaalla on tutkittu Japanista Suomeen saapuvien matkustajien säteilyä sekä Finnairin lentokoneiden ja niiden matkustamotilojen säteilymääriä. Mittauksissa ei ole tullut esille terveyteen vaikuttavia säteilyarvoja.

Tulli tutkii normaalioloissakin valvontaporteilla matkustajien säteilyä, jos esimerkiksi epäillään radioaktiivisen materiaalin salakuljetusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme