Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaan lentokentällä tarjolla kriisiapua

Helsinki-Vantaan lentokentällä tarjotaan kriisiapua Lontoosta palaaville suomalaisille.

Vantaan kriisikeskuksen, kirkon, poliisin ja SPR:n edustajat ovat Helsinki-Vantaan lentokentällä valmiina antamaan kriisiapua sunnuntai-iltaan saakka. Sitä onkin käytetty. Kriisiavusta kerrotaan, että päällimmäinen tunne Lontoosta palaavilla suomalaisilla on ollut helpotus.

Vs. johtava kriisityöntekijä Päivi Pallonen Vantaan kriisikeskuksesta kertoo, että ihmiset ovat olleet vähän hätääntyneitä ja itkuisia. Yleisesti ottaen he ovat kuitenkin olleet rauhallisia ja helpottuneita siitä, että pääsevät kotiin.

- Kutsuisin tätä mahdollistavaksi kriisiavuksi. Eli me ollaan näkyvissä siellä, missä ihmiset saa noudettua matkatavaransa ja meillä on kyltit siellä. Ja sitten me kierrellään ihmisten joukossa, ja jos huomataan, että joku on itkunen tai jotain, mennään juttelemaan. Me ei tungeta kenenkään luo, vaan on mahdollista, että meidän luo voi tulla juttelemaan, Pallonen kertoo.

Matkatoimistoille on tänään tullut joitakin Lontoon-matkojen peruutuksia. Suomen Matkatoimisto peruutti kokonaan huomisen Lontoon lähtönsä, mutta muiden toimistojen matkat aiotaan toteuttaa alkuperäisten aikataulujen mukaan. Muutama Lontoossa tällä hetkellä oleva matkaaja on ilmoittanut aikaistavansa Suomeen paluutaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme