Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaan lentokentälle 200 miljoonaa euroa tukea

Helsinki-Vantaan lentokentälle kaavailtu tuki on suuruudeltaan 200 miljoonaa euroa, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Valtiovarainministeriö julkistaa huomenna ehdotuksensa vuoden toiseksi lisäbudjetiksi, jolloin täsmentyy myös ehdotus Finavian pääomituksesta.

Finavian kanssa on käyty neuvotteluita 200 miljoonan pääomituksesta, jonka avulla yhtiö saisi toteutettua Helsinki-Vantaan laajennuksen. Laajennus maksaisi kaikkiaan 900 miljoonaa euroa.

Investointi toteutettaisiin tällä vuosikymmenellä.

– Se mahdollistaa investointiohjelman toteuttamisen. Ilman valtion pääomaa tällainen investoinnin rahoittaminen ei olisi mahdollista, kertoo liikenneneuvos Mika Mäkilä liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi tänään, että Finaviaa pääomitetaan Helsinki-Vantaan laajentamiseksi ja maakuntakenttien turvaamiseksi.

Ainoastaan Helsinki-Vantaan lentokentän toiminta on kannattava. Muiden kenttien toiminta on kannattamatonta.

– Helsinki-Vantaalla on 10–15 miljoonaa matkustajaa ja Oulussa noin yksi miljoona. Oulu on siinä rajoilla, onko sen toiminta kannattavaa, Mäkilä vertaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot