Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaan lentokenttä Euroopan pahimpia myöhästelijöitä

Lähes joka neljäs Euroopan suurilta kentiltä lähtevä lento oli ainakin vartin myöhässä tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Helsinki-Vantaan lentokenttä kuuluu pahimpiin myöhästelijöihin.

Tiedot perustuvat Euroopan lentoyhtiöiden liiton AEA:n tuoreisiin tilastoihin. Niiden mukaan keskimäärin 22,4 prosenttia Euroopan sisäisistä lennoista lähti vähintään 15 minuuttia myöhässä. Myöhästely on lisääntynyt, sillä viime vuonna vastaavaan aikaan lukema oli 20,5 prosenttia.

Listan 27 suuresta kentästä tilanne oli surkein Lontoon Heathrow'lla. Peräti 44,1 prosenttia sen lähtevistä lennoista myöhästyi. Kakkosena tuli Dublin (33,0 %) ja kolmantena hieman yllättäen Helsinki-Vantaa (29,2 %).

Täsmällisimpiin suorituksiin ylsivät Münchenin, Wienin ja Larnakan kentät. Niissä vain vajaat 18 prosenttia lähdöistä myöhästyi.

Myöhästely johtui yleisimmin lennonvalvonnan viiveistä tai saapuvien lentojen myöhästymisistä. Helsinki-Vantaalla sään vaikutus oli kuitenkin hieman suurempi kuin muilla kentillä.

Tilastosta kertoi perjantaina Helsingin Sanomat. Helsinki-Vantaan lentokentän johtaja Juha-Pekka Pystynen sanoi lehdelle, että myöhästely lisääntyi alkuvuodesta mm. sääolojen ja Finnairin viivästelyjen vuoksi. Tilanne on hänen mukaansa kuitenkin nyt kohentunut selvästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme