Mainos
Mainos

Helsinki-Vantaan liikenne palautunut normaaliksi

Northportin työntekijöiden ulosmarssi myöhästytti useiden tuhansien matkustajien matkaa eilen illalla.

Finnarin maapalveluja hoitavan Northportin työntekijät ovat palanneet töihin eilisen ulosmarssin jälkeen.

Liikenteen Helsinki-Vantaan lentokentällä odotetaan sujuvan normaalisti tänään.

Työnseisauksen takia Finnairin lennot myöhästelivät eilen illalla pahimmillaan parilla tunnilla. Lisäksi osa lennoista lähti matkaan ilman matkustajien matkatavaroita.

Finnair pyrkii kuljettamaan Helsinkiin jääneitä matkalaukkuja aamun ensimmäisillä lennoilla kotimaan ja Euroopan kohteisiin.

Finnairin viestintäjohtajan Usko Määtän mukaan Finnairin liikenteessä ulosmarssin aiheuttamat myöhästymiset tuntuivat etenkin kotimaan liikenteessä, sillä illan aikana oli paljon kotimaan lähtöjä.

Ulosmarssin syynä työntekijän saama varoitus

Finnairin tytäryhtiön Northportin 60 vuorossa ollutta kenttätyöntekijää marssi ulos työpaikaltaan illansuussa, kun yhdelle työntekijälle oli annettu varoitus työtehtävästä kieltäytymisestä.

Ulosmarssi tuli Northportin toimitusjohtajan Tero Vaurasteen mukaan täysin yllättäen. Northport pystyi kuitenkin hoitamaan suuren osan matkatavaroiden kuormauksista esimiesvoimin.

Pääluottamusmies Tommi Toivolan mukaan työntekijän varoituksesta syntyneessä kiistassa oli kyse työehtosopimuksen tulkintaa koskevista erimielisyyksistä.

- Työntekijälle oli määrätty tehtävä sellaisilla perusteilla, jotka työehtosopimuksessa on määritelty vapaaehtoiseksi. Ei sellaisesta kieltäytyvälle voi antaa varoitusta, katsoo Toivola.

Myöhemmin illalla Northport ja työntekijät pääsivät kuitenkin sopimukseen ja kiistakysymyksen setvimistä jatketaan myöhemmin.

Northport on Finnairin sataprosenttisesti omistama maapalveluja toimittava tytäryhtiö. Se tuottaa muun muassa lentoliikenteen maapalveluita, johon kuuluvat lentoyhtiöille lähtöselvitykset sekä portti-, kuormaus- ja matkatavarapalvelut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme