Mainos
Mainos

"Helsinki vastaan muu Suomi on totta" – Selvä tulos kahtiajaosta MTV:n verkkokyselyssä

Onko Suomi kahtiajakautunut maa arvoiltaan? MTV Uutisten verkkoäänestyksen tulos on selvä: Kyllä on.

Ääniä oli iltakahdeksaan mennessä annettu vajaat 5800, ja heistä 78 prosenttia pitää Suomea arvoiltaan kahtia jakautuneena. Ohessa poimintoja kyselyyn tulleista sadoista kommenteista.

Pääkaupunkiseutu luulee, että kaikki on heidän ansiotaan ja heillä kaikki paremmin kuin muualla, kommentoi nimimerkki Ukki.

Maalaisliiton ja SMP:n Suomi edustaa menneisyyttä, saastumista ja kovia arvoja. Vihreä ja urbaani Suomi edustaa urbaania tulevaisuutta, avarakateisuutta, menestystä ja teknologiaa, Giorgios Aviorikos -nimimerkki vastaa.

Nimimerkki ex-stadilaisen mukaan Kehä 3:n sisäpuolella ei enää tiedetä, miten elää.

Elämä perustuu keplotteluun yhteiskunnassa tuloluokasta riippumatta.

- Epätasa-arvo lisääntyy perustuslaista huolimatta, kun meille ei tule perustuslakituomioistuinta! Nykytilanne on sama päätöksentekoporukoissa, kuin että rosvojoukko tuomitsisi rosvoja, kommentoi nimimerkki Sylva41.

- Uuden hallituksen pitää tehdä niin kuin Suomen kansa haluaa, vaatii Armas.

- Edellytyksenä hyvälle hallitukselle on ottaa huomioon se, ettei kansanedustaja tai ministeri ole kokematon tehtäväänsä. Eduskunta ei ole opinahjo, vaan siellä pitää olla päteviä ihmisiä hoitamaan asiat hyvin. Aikuisten ihmisten pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti ja tekemään kaikkensa maamme eteen, koska kansan pitää luottaa asioiden hyvää hoitoon. Liian nuoret ovat lapsellisia hoitamaan tärkeitä asioita. Edellinen hallitus oli kypsymätöntä, heille julkisuus ja hyvin puhuminen oli tärkeintä, lataa nimimerkki kansalainen.

- Suomeen on muodostunut ihmisluokkia/ryhmiä, jotka keskenään kinastelevat ja arvostelevat toisiaan. Kyseessä on sekä rahallinen että asenteellinen eriarvoisuus. Osittain myös on ehkä sitä väärää asennetta ja anarkiaa siellä köyhempien/vähäosaisten joukossa ja se on periaatteessa itseaiheutettua. Mutta, myös siellä rikkaampien päässä on vakavia ongelmia, ei hyväksytä vähävaraisia eikä muisteta sitä, että täällä on muutakin kansaa ''eliitin'' lisäksi, joita täytyy myös muistaa. Tämä Helsinki vs Muu Suomi on todellinen ilmiö. Pääkaupunkiseutulaiset pelaavat omaan pussiin ja muuta Suomea harmittaa se, ettei heitä muisteta huomioida ja sen takia täällä on sitä kapinaa valtiota vastaan. Pitäisi vaan meidän kaikkien ymmärtää, että se haukku käy omaan nilkkaan, olit sitten köyhä taikka rikas. Tärkeintä on pitää jokaisen jalat maassa ja yhdessä tehdä asioita ja vuoronperään opettaa toisia parempaan elämään, linjaa nimimerkki DD-indeed.


Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot