Mainos
Mainos

Helsinkiin halutaan vakituiset bussikaistat ja lisää valvontakameroita

Autoiluun tulee Helsingissä suuria muutoksia, mikäli nyt esillä olevat ehdotukset astuvat voimaan.

Bussikaistoista ollaan tekemässä suurilla väylillä ympärivuorokautisia ja kameravalvonnan määrää halutaan lisätä tuntuvasti nykyisestä.

Bussikaistat ovat nyt voimassa vain tiettyinä aikoina. Esityksen mukaan ainakin Mannerheimintien, Kaisaniemenkadun, Vilhonkadun, Unioninkadun, Siltasaarenkadun, Hämeentien, Mäkelänkadun, Koskelantien, osin Vihdintien ja Kustaa Vaasan tien bussikaistat halutaan muuttaa aina voimassaoleviksi.

Tavoitteena olisi nopeuttaa joukkoliikennettä ja vähentää bussikaistojen väärinkäyttöä.

Valvontakameroita yhden sijasta 16

Liikennevalvonnan tuntuvaa lisäämistä ehdottaa Helsingin poliisilaitos.

Poliisilaitos ehdottaa kiinteiden valvontalaitteiden lisäämistä jopa kuuteentoista paikkaan Helsingissä. Tällä hetkellä Helsingissä on yksi nopeusrajoitusten ja punaisten valojen noudattamista valvova kiinteä kamera Kaivokadulla, aivan Helsingin ydinkeskustassa.

Poliisi haluaisi lisälaitteita muun muassa Mannerheimintielle ja Hämeentielle. Kameroiden hankinta maksaisi kaupungille reilut miljoona euroa.

Lisäksi poliisi ehdottaa, että kaupunki palkkaisi omaa henkilöstöä käsittelemään valvontakameroiden tuottamaa tietoa.

Molemmat asiat ovat esillä kaupunkisuunnittelulautakunnassa torstaina.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot