Mainos
Mainos

Helsinkiläinen sushi melko hyvälaatuista

Helsingin ravintoloissa tarjottava sushi on laadultaan melko hyvää. Kaupungin ympäristökeskuksen tekemissä mikrobiologisissa tutkimuksissa sushi-kalan laatu todettiin hyväksi, mutta ravintoloiden omavalvonnasta löytyi merkittäviä puutteita.

Sen sijaan laitoksissa valmistettu sushi paljastui laadultaan ravintola-annoksia laadukkaammaksi mikrobiarvoilla mitattuna.

Ympäristökeskuksen vertailussa ravintoloiden valmistamista susheista neljä oli laadultaan välttäviä kun laitosten valmistamista vain yksi oli välttävä. Välttävä laatu johtui kolmessa näytteessä korkeasta bakteerien kokonaispesäkeluvusta, jota voidaan pitää yhtenä elintarvikkeen hygieenisen laadun ja käyttöiän mittarina.

Kalan säilytyksessä parannettavaa ravintoloissa

Ravintoloiden omavalvonnan puutteista merkittävin oli se, että yli puolessa ravintoloista kalat säilytettiin liian lämpimässä (yli 3 celsiusastetta). Kylmäkalusteiden lämpötilaseurantaa oli lisäksi kirjattu vain joka toisessa ravintolassa, vaikka se kuuluu osaksi ravintoloiden pakollista omavalvontaa.

Susheihin liittyviä ruokamyrkytysepäilyjä on ollut Suomessa 2000-luvulla vain yksi, mutta sushit ovat sisältämänsä raa'an kalan ja käsityönä tehtävän valmistuksen vuoksi mahdollisia ruokamyrkytysten aiheuttajia.

Helsinkiläiset sushiravintolat ja laitokset tarkastettiin syksyllä 2007, ja niiden käyttämän kalan ja valmiiden sushien mikrobiologinen laatu selvitettiin. Raaka-ainekalanäytteitä tutkittiin 28 ja sushinäytteitä 31.

Sushi on perinteinen japanilainen ruoka, jonka valmistus ja käyttö on yleistynyt Suomessa. Helsingissä oli syksyllä 2007 yksitoista ravintolaa, joissa valmistettiin susheja, ja kaksi laitosta pääkaupunkiseudulla valmisti susheja vähittäismyyntiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme