Mainos
Mainos

Helsinkiläiset ovat yksinäisempiä kuin ennen

Kyselyn mukaan 20 prosenttia pääkaupunkilaisista on kokenut tai kohdannut perheessään yksinäisyyttä.

Yhä useampi helsinkiläinen kokee yksinäisyyttä, selviää Helsingin kaupungin terveyskeskuksen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kyselyn mukaan 20 prosenttia pääkaupunkilaisista on kokenut itse tai kohdannut perheessään yksinäisyyttä viime vuoden aikana. Luku on kasvanut kuusi prosenttiyksikköä viiden vuoden takaisesta.

Myös mielenterveysongelmia sekä alkoholin aiheuttamia haittoja koki hiukan useampi kuin viisi vuotta sitten.

Kyselyssä lueteltiin avun ja tuen tarvetta aiheuttavia asioita ja kysyttiin, mitä niistä vastaajat ovat kokeneet viime vuoden aikana. Mukana olivat esimerkiksi kipu ja särky, taloudelliset vaikeudet ja heikentynyt työkyky. Useimpia niistä koettiin jonkin verran enemmän kuin vuoden 2002 vastaavassa kyselyssä. Eniten lisääntyi yksinäisyys.

Laajasti Helsingin terveyskeskuksen palvelukykyä kartoittanut tutkimus tehtiin kirjekyselynä marraskuun ja tammikuun välillä. Kysely lähetettiin 5000 yli 15-vuotiaalle helsinkiläiselle, joista hieman yli 2000 vastasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme